PÅ TRÖSKELN TILL VUXENLIVET
Farbror Nabil

Resa till Kuba?

Jag funderar på att resa till Kuba. Detta kommunistiska land, ett av de sista i världen. Barack Obama gjorde vad han kunde för att närma sig det landet. På J.F. Kennedys tid var det nära bli krig mellan länderna. Sedan dess har den kubanska ekonomin störtdykt, ett sätt för dem att få in pengar är genom att öppna landet för turism. Kuba är så mycket mer än Havanna-cigarrer och vackra tjejer. Här finns vita sandstränder och azurblått hav, palmer. Vill du ha garanterad sol, även vintertid är Kuba ditt resmål.

Åk med Inca tours

Åker du med Inka Tours får du guide till Havannas kultur, vandra och rida i Vinales naturpark, åka till Trinidad. På det sättet får du en blandning av landets historia, kultur, lite latsemester och allt ordnat i förväg. Hela resan pågår i två veckor. Då får du se inte bara Kuba utan även grannön Trinidad. Du får ditt livs resa få förunnat. Du får se sällsynta djur, bada, bo på exklusiva hotell med garanti på standard.

Spännande kontinent

Kuba och Centralamerika är en så spännande del av världen som vi, som bor här, inte vet så mycket om. Kuba har stämplats som en kommuniststat, och dit har man inte känt sig välkommen. Nu verkar det som att man kanske ändrat sig. Fortfarande måste man ansöka om att få åka dit, på visum. Ansöks på närmaste kubanska ambassad. Tänk på att det alltid tar några veckor innan du får ditt visum, så sök i tid.

24 aug 2017