Hur kan jag spara el?

Det finns nog ingen som inte pratat det senaste om hur dyr elen är eller vad man ska göra för att spara på elen. Det kostar ju en hel del med el just nu och trots ett väntande elstöd, så är det inte säkert det blir mer stöd eller att priserna sänks.

För att kunna sänka dina kostnader, så finns det en del olika saker du kan göra. Se gärna till att ta in Svenska Eljouren - Din elektriker i Båstad. Det för att få hjälp med att installera in nya elmätare eller för att få upp solceller. 

Bra saker du kan göra för att få lägre elkostnader

Du har säkert läst en massa bra tips sedan innan och kanske en del av de tips jag ger har du redan hört före. Men det är inte fel att ta till dig många bra elsparartips.

Ett bra sätt att få ner kostnaden är att byta ut gamla och ineffektiva apparater och belysning till mer energieffektiva alternativ. Se även till så att du använder dig av energisparande funktioner på dina elektroniska enheter, såsom standby-läge och auto-avstängning.

Du kan också använda dig av en elmätare för att mäta din elanvändning och identifiera vilka moment i din dagliga rutin som är mest energikrävande.

En annan bra sak att göra, det är att skaffa dig kunskaper om elpriser och följa utvecklingen, det kan hjälpa dig att välja rätt elavtal och minska kostnaderna.

Se även över dina elavtal regelbundet för att se om det finns bättre erbjudanden på marknaden.

26 Jan 2023

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?