Tips - slipp stopp i avloppet

Det är aldrig kul att få stopp i rören hemma. Att stå där klockan 9 på kvällen med en sugpropp och en ståltråd och försöka få vattnet att rinna ner än ingen höjdare och att ringa efter hyresvärd ger absolut ingenting vid den tiden. Visst, man kan ringa Rörjour 24/7 som har rörmokare i Malmö, men risken är ju att man får stå för notan själv. Nej, då är det bättre att inte få stopp i avloppet till att börja med! Här får du några bra tips.

Mina och mormors bästa tips

  1. Sluta spola ner fett i avloppet! Det stelnar snabbt och kan bilda proppar som blir som betong. Använd hushållspapper och torka ur stekpannan, häll fettet i en flaska eller låt det svalna i pannan och skrapa ur i komposten istället.
  2. Aldrig kattsand i toan. Det är många kattägare som använder toaletten när de rensar lådan. Det är skitdumt! Sanden som katter oftast har är en lera. Bentonitlera heter den och den används även till att täta mot vattenläckor. Du hör, eller hur? Sanden kommer att blida ett lock som är svårt att få bort.
  3. Spola med stora knappen. Har du snålspolande toalett? Använd då aldrig den lilla knappen. Tanken är god, men om du inte bara har vatten och urin i toaletten så kommer vattenmängden inte räcka för att spola bort det helt. Det stannar innan det når reningsverket och efter några hundra sådana små stopp har ett långt stopp bildats som går hela vägen till din toa.

Hoppas mina tips hjälper, och har du egna så skriv gärna en rad så kan vi hjälpa varandra.  

8 Mar 2023

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?