När det blir för varmt hemma

Jag vet att det är höst och att det snart är vinter men jag vet också att det blir jäkligt varmt även nästa vår och sommar, och ska man köpa något för att svalka sig så är hösten och vintern bästa tiden. De rear ju knappast ut fläktar och AC på sommaren, eller hur? 

Här ger jag dig tre tips för hur du kan göra för att svalka dig när det blir för varmt hemma. Hoppas du får nytta av mina små tips.

#1 Köp en portabel AC

Detta är väl kanske det smartaste tipset av dem alla. Med en portabel AC, som du kan läsa mer om på bastitest24, så kan du styra inomhusklimatet exakt så som du vill ha det. De mer exklusiva modellerna har avfuktning, kylning, vanlig fläkt och även klimatkontroll med termostat så du kan ställa in den temperatur du vill ha. 

#2 Lär dig vädra på rätt sätt

Ett tips som kommer från hyresvärdar är att vädra ur bostaden på rätt sätt. Stäng de fönster och dörrar som vetter mot solen och öppna så mycket du kan när det svalnat av framåt kvällen. Sov gärna med öppet fönster. Funkar inte för alla men det kostar inte en krona. 

#3 Använd is

Om du har lätt för att bli varm kan du med fördel frysa in PET-flaskor med vatten. De blir till is som som du kan lägga intill dig själv i soffan eller i sängen. Se bara till att vira in dem i något för det blir kondens på dem så det kan bli ganska blött. 

18 Sep 2022

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?