Se och göra i Kristianstad

Här i Skåne, där jag bor, där finns det grymt många trevliga städer och orter att besöka. En av dem, det är Kristianstad. Här bor en av mina bästa vänner. Han jobbar som elektriker i Kristianstad. Något vi brukar göra tillsammans, det är att fiska i nedre Helgeån, där det finns mer än 36 olika fiskarter. Så gillar du att fiska och befinner dig här, testa det du med!

Det finns även en massa annat att se och göra i denna stad. Bland annat finns här ett slott med park, det är Bäckaskog slitt och slottspark. 

Ett annat besöksmål, det är Naturum Vattenriket. Den ligger mitt ute i vattnet, på pålar.

Det finns även gott om naturreservat, så som Kjugekull och Forsakar. 

Missa inte Åhus

Cirka 20 minuter bort med bil från Kristianstad finns Åhus. Det är en av landets mest bevarade medeltidsstäder. Här i denna stad finns det många saker som minner om den tiden då det var danskt.  Åhus var länge känt för sina tre synder, ål, snus och brännvin. Idag är Åhus även känt för milslånga badstränder, beachhandboll och glass.

Dags snart för ett besök

Jag ska själv snart åka till Kristianstad, för att besöka min kompis. Vi tänkte vi skulle ha en grabbhelg, med att gå ut och äta samt även hitta på lite andra saker. Kanske blir att vi går ut och vandrar med, för det gillar vi båda att göra. 

17 Sep 2021

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?