Att jobba via konsultbolag

Att jobba som konsult via ett konsultbolag är något man kan välja att göra idag. Det finns dock flera olika sätt att göra det på så väl som det finns flera olika konsultbolag att jobba via. Dels kan man jobba som en inhyrd konsult. Då brukar man placeras ut på ett eller flera företag. Det är då en form av bemanningsuppdrag man har. Sedan finns det även så kallade gigjobb. Då jobbar man som en så kallad giggare eller gigkkonsult. Det kan göra som en form av frilansjobb eller att man får en slags anställning. Det är dock ofta en bra trygghet att jobba på detta sätt, via ett konsultbolag.

Att jobba som giggare

Att jobba som giggare kan ge många möjligheter. Dels ger det bra erfarenheter och ett bättre cv. Det kan även ge dig chansen att få in foten på ett visst företag. Du kan välja att göra det på ditt sätt och inom den bransch som passar dig. Även om du kanske lockas av att jobba på egen hand som frilansare, så kan det vara bra att ha ett konsultbolag i ryggen så att säga. Det gör det enklare för dig att hitta jobb. Ett sätt är att gå via gigstep.se. Det är smart plattform som är för den som vill hitta jobb eller för den som vill erbjuda jobb. Så vill du testa på detta med att gigga, så är det en bra plattform att börja på.

1 Apr 2021

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?