Blött i källaren?

Översvämmad stad

Jag älskar Sverige, och det svenska vädret. Även när det regnar faktiskt. I sommar har vi fått uppleva några rejäla regnskurar med både blixtar och dunder, och till och med lite hagel ett par gånger. Det är häftigt att sitta inomhus och titta på skådespelet, men det är mindre häftigt om man märker att det börjar rinna in vatten i källaren. En släkting till mig, som har hus, upptäckte att det stod vatten i källaren och när han ringde till mig för att be om hjälp att rädda det som räddas kunde så tipsade jag honom om att det finns företag som utför dränering i Helsingborg och att det kanske vore en smart idé att kontakta någon av dem. 

Stövlar på

Det var ungefär 30 cm med vatten på golvet i källaren så det vara bara att dra på sig stövlarna. Vi kunde faktiskt rädda förvånansvärt mycket av de grejer som fanns i källaren, men några lådor ställde vi direkt på gräsmattan för framtida transport till soptippen. Pappkartonger med kläder som stått i vatten blir tunga! Om någon undrade... Nu när hösten närmar sig så har de sett till att fixa allt markarbete så att det inte ska komma in mer vatten. Sommarstormar i all ära, men när hösten kommer så kan det bli sju resor värre och om man inte fixat dräneringen runt huset innan dess så kan det ju bli en repris på tråkigheterna. Vi får hoppas de slipper detta. 

3 Sep 2019

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?