Inte tufft att röka!

De flesta personer som rökar idag började när de var i tonåren och väldigt ofta berodde det på att de ville vara lite tuffa och häftiga. Du som är i tonåren idag ska veta att det inte alls är särskilt häftigt att röka och att istället välja bort nikotinet är betydligt tuffare! Det kostar massor med pengar att röka, du luktar illa och ingen vill kyssa dig om du smakar som en askkopp i munnen. Som om det inte är skäl nog så är det också farligt för din hälsas skull men det har ni fått lära er i skolan så det behöver jag inte tala om för er. Alla vet att det är farligt att röka, det är ingen nyhet. 

Känner du någon som röker?

Du kanske har en kompis, eller en släkting, som röker och vill hjälpa dem att sluta. Det är inte lätt att övertyga någon annan att sluta men med lite envishet och rätt argument så kan du komma långt. Visa dem gärna hur mycket pengar de lägger på ett år genom att räkna ut det tillsammans med dem, visa upp en el-cigg som man kan köpa online hos eqcigs.se och prata gärna med dem om hur deras rökning påverkar dig.

Du kanske röker själv

Det kan vara så att du själv börjat röka men ångrat dig och vill sluta igen. Ju snabbare du väljer bort nikotinet ju lättare är det att sluta men med en e-cigarett så blir det hur lätt som helst. Första gången jag stötte på en sån var när jag var i Norge, det var en kille som åkte skateboard med en pinne i munnen. Han visade mig sajten eqcigs.no och eftersom det funkar så berättar jag gärna om det för alla rökare jag ser!  

4 Jun 2017

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?