Eluttagen ska bara funka!

Där jag bor finns det totalt 8 eluttag och det är på tok för lite. Så för att kunna använda alla mina prylar som går på el har jag skaffat såna där förlängningskablar med många uttag på. Det har funkat bra, ända tills i förra veckan. Jordfelsbrytaren löste ut! 

Jag återställde den - poof! Löste ut igen. Lite frustrerande om man säger så. Läste på nätet att man kan låsa fast den, men det känns ju inte helt safe faktiskt! Så istället ringde jag till elektriker i Lund som har sån där akutjour. Killen som svarade gav mig tipset att dra ur alla kontakter och sedan återställa jordfelsbrytaren igen. 

Steg för steg

Medan elektrikern från Lund var kvar i luren gick jag runt och drog ut allt. Sen satte jag på jordfelsbrytaren igen ... Den stannade kvar! El-killen skrattade lite och sade att det var nu det roliga började. Nu skulle jag sätta i kontakterna igen, en och en, tills jordfelsbrytaren löste ut. På så sätt skulle vi få reda på vilken pryl det var som var boven i dramat. 

Tror jag hade satt i 90% av alla kontakter igen innan det blev mörkt igen. Det var när jag satte i kaffebryggaren! Tydligen var det något fel på den och elektrikern sade att det inte var så ovanligt. Nu har jag varit och köpt en ny kaffebryggare så problemet ska vara löst. Tur ändå att brytaren funkade som den ska, det kunde tydligen kunnat börja brinna sa elektrikern! 

22 Jul 2021

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?