En enkel sänggavel

Varför är sänggavlar så dyra? Har du också märkt att de är det? Det är väl onödigt, för vad är de egentligen? Är de inte en skiva som är lika stor som den delen av sängramen där du har huvudet? Kan man inte göra en sådan själv? Är det verkligen så svårt? Jag prövade och är väldigt nöjd, för nu har jag gjort min egen sänggavel.

Så här gjorde jag:

1. Jag mätte upp en skiva som blev sänggavel. Jag tog ett gammalt staket, som jag hittade på en loppis. Jag mätte först sängen och sedan sågade jag av staketet så det blev lika bred som sängen där jag har huvudet. 2. Efter att man har sågat skivan, kan man forma den så som man vill att den ska se ut; som en halvmåne? Som ett hjärta? Som en sol? Som vågor? Variationerna kan vara oändliga. 3. När du har sågat skivan i den form som du önskar, slipa den med ett sandpapper, eller ännu hellre med en slipmaskin. 4. Måla den i den färg som du vill ha sänggaveln. Jag måste lägga kuddar mot min sänggavel, för den är ganska hård.

Idén fick jag från en blogg

Jag fick idén att göra en sänggavel från en blogg för hemmafixaren. Där lärde jag mig att man kan bygga själv faktiskt. Man måste inte köpa nytt. Det är miljövänligt att göra något själv. Om man bara köper nytt hela tiden tär vi på jordens resurser. Gör vi nya saker av något som är gammalt, som mitt staket som blev en sänggavel, är vi miljövänliga. Och det måste vi alla bli nu för tiden. Det är viktigt och smart att vara miljövänlig! Bygg också du något nytt av något gammalt, så slipper du köpa nytt!

8 Jul 2017

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?