Hur städar man på ett bra sätt?

Ska det bli rent så är det mamma som gäller... Eller? nej du, vi unga grabbar kan faktiskt städa vi också. Det kanske inte blir lika bra, eller är lika ofta som när morsan gör det. Det kanske inte heller är precis lika effektivt men det är sannerligen något vi både kan och bör göra. Jag kan tipsa dig om https://www.lärdigstäda.se om du vill lära dig städa på ett bra sätt. För man kan ju faktiskt inte ringa sina föräldrar varje gång det blir skitigt här hemma. 

Detta behöver du ha hemma för att kunna städa

Jag har satt ihop en liten lista på saker man måste ha för att kunna hålla sitt hem rent och det är en bra grej för dig som precis flyttat hemifrån, eller som snart ska flytta. 

  • Sopborste och skyffel - Du kan också välja att köpa en dammsugare om du vill, men den kostar ju lite mer. Du kommer faktiskt rätt långt med en borste. 
  • En golvmopp - Glöm inte att köpa med en hink med en sån där urvridargrej på också. 
  • Trasa - En helt vanlig dammtrasa för att ta bort damm, man kan också använda vanliga tvättsvampar. 

Dessa saker räcker faktiskt för att hålla hemmet rent. Sen är det också bra att ha en fönsterskrapa, såpa, allrengöring och andra skarpa medel också. Sen den viktigaste saken som många glömmer! En toalettborste och sån där WC-Anka eller vad de heter. En ren toalettstol är alltid trevligt för du vet ju inte när du får besök. 

14 May 2020

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?