Hur tar man körkort på snabbaste sättet?

Att ha körkort ger en mycket frihet, då man på egen hand kan ta sig dit man vill åka. Förutsatt att man har en bil. Just att ta körkort, det kräver ju att du kan köra bil samt har koll på alla trafikregler. Det finns flera sätt att ta körkortet på. En del funderar på vad som är det snabbaste sättet. Det kan vara att gå en intensivkurs körkort. Dock är det en klar fördel om du har en del körvana sedan innan om du ska gå en intensivkurs. Men det är inte ett måste. Mycket handlar ju även om hur lättlärd du är. Fördelen med att gå intensivkurs körkort Göteborg eller i en annan stad är att du på ett par veckor får intensivt med körning och teori. 

Obligatoriska moment

Oavsett om du väljer att köra vid en trafikskola en eller ett par gånger per vecka, köra privat eller går en intensivkurs för körkort, så är det vissa delar som alla ska göra. Först så är det så klart ett måste att ha ett körkortstillstånd. Det ansöker man om hos Transportstyrelsen. Sedan under körutbildning och teori så ska riskettan och risktvåan genomgås av alla. Riskettan är en teoretisk del som handlar om hur din körförmåga påverkas av alkohol, droger och trötthet, men belyser även andra riskfyllda beteenden i trafiken. Det är ofta en sittning på 3-4 timmar med detta. Risktvåan kallas även för halkbanan. Då brukar man få köra på halt underlag och i olika situationer under 4 timmar. 

17 Feb 2020

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?