Kanske man ska bli frilansare?

Idag är det inte alltid så lätt att hitta en fast anställning på 100 %. Arbetsmarknaden är ju som den är. Dock har det blivit allt vanligare att verka som giggare, alltså som en form av frilansare. Läste det att allt fler väljer ta korta uppdrag och blir frilansare, egenföretagare, entreprenörer, mikroarbetare och innehållsskapare. Giggare är en form av samlingsnamn för det. Det är ju ganska bra sätt att skaffa sig jobb på. I alla fall om man har saker man är duktig på. Det kan ju vara att skriva, fotografera eller andra saker. Sedan finns det konsultbolag man kan vända sig till för att hitta kortare uppdrag inom olika branscher.

Vad skulle jag kunna jobba med?

Om jag ska bli giggare, eller frilansare, vad skulle jag kunna göra då tro? Jag skulle vilja ha så att jag kan jobba hemifrån då. Det är ju smidigt att kunna jobba när man vill under dygnets alla timmar. Jag kan ju en del om datorer, så kanske något inom det isåfall. Vet att många annars väljer att jobba som skribenter på olika sätt. Det går ju att skriva om det mesta på nätet. Det behövs sällan utbildning heller, bara att man är duktig på det skrivna ordet och kan skriva korrekt svenska. Ja, det tål att tänkas på detta med att jobba på detta sätt. Kanske det faktiskt vore något jag kan satsa på? Vi får se!

15 Nov 2019

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?