Låt andra städa när du flyttar

Även om jag vet exakt hur jag ska gå tillväga när det är dags att städa så finns det tillfällen då jag faktiskt inte har lust. Då är det skönt att det finns möjlighet att få flyttstädning i Helsingborg. De fixar allt det där man själv tycker är lite tråkigt. Men det finns ju vissa grejer man måste tänka på när man vill ha hjälp med flyttstäd. De sakerna tänkte jag ta upp här så det inte blir bekymmer om du själv ska flytta och anlitar en städfirma. För det vore ju trist om du måste städa en gång till efter de åkt. 

Det måste vara tomt

Det får inte finnas kartonger kvar när de kommer för de kommer INTE att flytta på dem åt dig. Golven ska vara tömda och inget får finnas i skåpen heller. Du måste också:

  • Dra ut kyl & frys så de når bakom.
  • Dra ut spisen så de når bakom.
  • Öppna upp golvbrunnen (vissa städfirmor inkluderar inte rensning av golvbrunnar. Fråga den firma du anlitar hur de gör). 
  • Ventiler måste vara öppnade och lätt tillgängliga.
  • Du måste lämna en nyckel, eller möta upp så de kommer in. 

Det kanske låter självklart att städfirman ska kunna dra ut en spis? Ja, det klarar de säkert men då måste man tänka på att de städar på fler ställen och det kan bli många tunga saker på en dag. Ju mer du underlättar för städfirman desto bättre kommer resultatet bli. Sen är det skönt att någon annan kommer och löser resten. 

1 Feb 2021

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?