När man inte vill, eller kan, städa själv

Jag har tidigare berättat om hur man kan få hjälp vid flyttstädningar, och även gett tips på saker man ska tänka på när man ska städa på egen hand. Men det finns tillfällen då det inte är möjligt att städa själv. Det kan bero på en skada, sjukdom, ålder eller att man har en arbetssituation som gör att det är svårt att hinna med hushållssysslorna på ett bra sätt. Jourstadsverige.se erbjuder olika former av städning och man kan be dem om hjälp. Både när det gäller under en kortare period när man är sjuk, eller ett längre avtal om man är lite skröplig och inte kommer bli särskilt mycket bättre. 

Vissa delar, eller alltihop

Det som är så bra med att anlita städhjälp är att man själv bestämmer hur stort uppdraget ska vara. Det spelar ingen roll om det gäller en flyttstädning i Malmö eller en veckovis städning av kök och toalett. eller om en vill att någon ska komma och genomföra en storstädning en enda gång. 

Själv så städar jag lite sporadiskt så det blir inte så mycket att ta hand om varje gång. Och jag följer ju mina egna tips så det blir ju lite ordning samtidigt. Men det är ändå skönt att veta att det finns möjlighet att få hjälp om man en dag sitter här i en rullstol, eller med armen i bandage. man ska ju inte behöva ha skitigt omkring sig bara för att man är skadad eller sjuk! 

10 Apr 2021

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?