Resa till Kuba?

Jag funderar på att resa till Kuba. Detta kommunistiska land, ett av de sista i världen. Barack Obama gjorde vad han kunde för att närma sig det landet. På J.F. Kennedys tid var det nära bli krig mellan länderna. Sedan dess har den kubanska ekonomin störtdykt, ett sätt för dem att få in pengar är genom att öppna landet för turism. Kuba är så mycket mer än Havanna-cigarrer och vackra tjejer. Här finns vita sandstränder och azurblått hav, palmer. Vill du ha garanterad sol, även vintertid är Kuba ditt resmål.

Åk med Inca tours

Åker du med Inka Tours får du guide till Havannas kultur, vandra och rida i Vinales naturpark, åka till Trinidad. På det sättet får du en blandning av landets historia, kultur, lite latsemester och allt ordnat i förväg. Hela resan pågår i två veckor. Då får du se inte bara Kuba utan även grannön Trinidad. Du får ditt livs resa få förunnat. Du får se sällsynta djur, bada, bo på exklusiva hotell med garanti på standard.

Spännande kontinent

Kuba och Centralamerika är en så spännande del av världen som vi, som bor här, inte vet så mycket om. Kuba har stämplats som en kommuniststat, och dit har man inte känt sig välkommen. Nu verkar det som att man kanske ändrat sig. Fortfarande måste man ansöka om att få åka dit, på visum. Ansöks på närmaste kubanska ambassad. Tänk på att det alltid tar några veckor innan du får ditt visum, så sök i tid.

24 Aug 2017

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?