Se och göra i Skåne

I Skåne så finns det mycket att se och göra. Dock kan det vara omöjligt att täcka in alla delar av detta landskap i ett enda inlägg, så vi får nöja oss med ett par städer och platser idag. Det bästa är att du bestämmer dig för vilken del av Skåne du vill se. Bland populära sevärdheter finns bland annat Turning Torso, Malmöhus slott, Ales sten, Sofiero, Kullaberg, Sankt Petri kyrka och Ven. Men det finns så mycket mer än det!

Österlen

Ett populärt ställe att besöka i Skåne är Österlen. Det är en beteckning på det område som ligger öster om leden från Ystad i söder till Brösarps backar i nordost. Här finns det flera små byar så väl som kustsamhällen. Bland annat finns Kåseberga, Kivik, Simrishamn, Baskemölla, Vitemölla och Tomelilla. Bland sevärdheter häromkring finns Christinehofs slott och Glimmingehus. Även Sveriges största bronsåldersgrav, Kiviksgraven ligger på Österlen. Missa inte heller att besöka Kivik och dess kända äpplemarknad. 

Kullaberg

En sevärdhet i Skåne är Kullaberg. Detta är dels namnet på en bergskam, belägen längst ut på halvön Kullen i nordvästra Skåne, dels på två naturreservat som ligger på och i anslutning till bergskammen, Västra Kullaberg och Östra Kullaberg. Området är en del av Brunnby socken i Höganäs kommun.

I närheten av detta finns Kullaleden som många gärna vandrar.  Det är en del av Skåneledens delled SL 5 runt Kullahalvön från Helsingborg, via Höganäs, Kullaberg, Arild till Utvälinge. Leden är 70 km lång och erbjuder många varierade upplevelser längs sträckan. I Arild finns för övrigt ett bra boende, läs mer om det här.

 

10 Feb 2020

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?