Tufft flytta hemifrån

Är det dags att flytta hemifrån snart? Det kan vara ganska tufft att flytta till eget. Plötsligt ska du tänka på allting själv, och inte bara det, du har ansvar för allting själv. Många flyttar in och bor ihop, det har många fördelar. Tillsammans kan ni dela på hyran, på matkostnader och allt som rör hushållet; såpa, tvål, inredning, möbler, porslin, TV, dator och så vidare. Man märker kanske inte det så länge man bor hemma, men flyttar man på sig, märker man vad som fattas. Bara en sådan sak som att ha en cykel för att kunna ta sig överallt.

Leta efter en andrahandsaffär

Om man inte har så hög inkomst, kan det vara bra att hitta en andrahandsaffär, med billigare möbler, porslin, gardiner och annat som man behöver i sitt nya hem. Vill man inte bo ihop och pluggar, kan studentbostäder vara bra. En del studenthem har bara ett rum i en korridor, med gemensamt kök och vardagsrum. I så fall behöver man inte nytt porslin och hushållsgeråd utan delar då det med andra studenter. Överhuvudtaget är det mer ekonomiskt att dela på hushållsgeråd i en studentkorridor, eller bo ihop flera i en lägenhet. Det för också med sig att man inte behöver sakna kompisar när man flyttar från mamma och pappa.

18 Aug 2017

Nabil hette killen som brukade skriva denna blogg. Han gick sista året på gymnasiet och tyckte om att skriva, åka skateboard, lyssna på musik, hänga med kompisar samt smida planer för framtiden. En dröm var att vandra från Skåne till Marocko, varifrån han härstammar, och en annan var att ge ut en självbiografi.

 

Denna blogg skrivs inte längre av Nabil, men den fortsätter att handla om livet i de sena tonåren. Förväntningarna och anspänningarna inför de kommande åren och steget ut i vuxenvärlden är stora. Allt ligger precis för ens fötter och kanske finns det viss oro för att man ska trampa fel. Vad ska man göra efter gymnasiet? Resa? Jobba? Studera? Vart ska man bo? Hur ska man försörja sig? Vem ska man bli?